ZONNERUN DAGBOEK

Dagboek 33ste Zonnerun 7 juli 2018

Mobirise
Gisteren heeft de Belgische nationale voetbalploeg met 2-1 van Brazilië gewonnen in de kwartfinale tijdens het WK in Rusland. Maar dat is niet het belangrijkste nieuws vandaag . Wel de 33ste zonnerun 2018.
Na enkele weken van droogte, blijkt ook dat deze dag zeer warm gaat zijn. Men spreekt van temperaturen tot 28° c . Maar dat is pas namiddag. Laten we beginnen bij de ochtend.

Om 6:30 uur zijn de bestuursleden en vrijwilligers al bezig met het opstellen. De keuken begint al op volle toeren te draaien. Al vanaf 7:30 uur zijn er deelnemers die reeds naar de inschrijvingsstand gaan, waar ze hun gele bandje krijgen. Samen op de foto met onze mascotte Zoef of achter het Zonnerunbord is ook altijd leuk. Dit jaar was er zelfs aan zonnecrème gedacht.
Mobirise
Mobirise
Mobirise

Voor de zijspanrijders hebben we voor de eerste keer een systeem met cijfers gebruikt dat niet altijd 100% werkte. Alle begin is moeilijk.

Ons jaarlijks buffet met spek en eieren dat door de familie Goukens wordt gedirigeerd ,valt zeer in de smaak tijdens de filmvertoning van de 32ste rondrit, waar de weergoden ons minder goed gezind waren.

Plots zien we een mix van een Tiroler en een punker. Deze man is de interviewer van de dag. Overal waar hij opduikt verschijnen lachende gezichten. Hij krijgt iedereen gemotiveerd voor een gesprek. Zelfs RTV is aanwezig, waarvan het filmpje te vinden is op onze facebookpagina.

De laatste inschepingen zijn altijd het moeilijkst, en met enige vertraging van 15 min kan Benny Smets, de schepen van … officieel de start geven door het tricolore lint te knippen. Met veel gebulder en getoeter komt de colonne langzaam op gang. Na enkele doortochten en het goede werk van de seingevers in het dorp ging het richting Mol.

Mobirise
Mobirise
Mobirise
In Mol hebben we onze plasstop , waar we onze dorst kunnen lessen en een appeltje eten.
Hier word al direct verbroedert. En daar is de interviewer, met in zijn zog de filmploeg. Ook is er een zijspanrijder die voor verfrissing zorgt, waarvan onze secretaris getuige is. Laten we zeggen dat we een rijdende badeend hebben gezien.

Na deze korte pauze kunnen we terug vertrekken richting Geel , om vervolgens naar ons jaarlijkse pakjespunt bij Café de Nete ( Bij Patty ) naast Bobbejaanland, te rijden. En elk jaar zijn de personen met een beperking zeer blij met het zakje vol cadeautjes.
Eventjes accordeon rijden en dan richting middageten.

Bij de zeer grote tent van kapellekeskermis worden we verwelkomd door menige ouders, Zoef en die rare snuiter. Eenmaal geparkeerd, begeven we ons naar de tent en zoeken nog een vrij plaatsje. DJ del Turo zorgt voor de muzikale omlijsting. ET81 zorgt er jaarlijks voor dat we niet lang moeten wachten op de lekkere soep, gevolgd door frietjes met stoofvlees en om terug af te koelen nog een ijsje. Wat worden we weer in de watten gelegd.

Iets na 15:00 vertrekken we met een blauwe hemel voor onze laatste etappe. Ditmaal gaat het via Testelt richting Zichem waar we zelfs tot 2 maal toe voor de slagbomen staan. Was dat even puffen onder die blakende zon. Gelukkig zorgen politie en de wegkapiteins ervoor dat we terug als colonne naar Eindhoutdorp kunnen bollen. Dit jaar waren er veel nieuwe gezichten bij de wegkapiteins. Jaja, er was zelfs een Vespakapitein. Bij het ronde punt in Engsbergen is het de eerste keer dat zelfs de volgwagens ,waaronder de chauffeur van de depannagewagen werden begroet door wuifende PMEH. Veel blije gezichten gezien .Dit jaar word er veel gefilmd en foto’s genomen van de stoet. Ik denk dat er veel toeschouwers kramp hadden van het wuiven naar al deze toffe mensen.
Na onze laatste pakjesstop was het richting de grote tent waar we door vele ouders, vrienden en de fanfare werden verwelkomd.
's Avonds nog veeeel ambiance op de zonnerunfuif.Er word veel gedanst.
En "What Happens" op de zonnerunfuif, "stays" op de zonnerunfuif.

Tot volgend jaar en nogmaals bedankt aan iedereen!

Mobirise
Mobirise

Web page was built with Mobirise