ZONNERUN DAGBOEK

Dagboek 35ste Zonnerun 2 juli 2022

Dedju! Door een eigenaardig beestje is het al van 2019 geleden dat wij nog een Zonnerun hebben gehad. Na 3 jaar is er dan ook heel wat veranderd. Het lijkt alsof de wereld een tijdje heeft stil gestaan. Maar daar gaan wij vandaag verandering in brengen. Hoe? Door een Zonneruntoerke.

Het begin van de ochtend werd doorgebracht in Dennenoord. Voor iedereen was het een beetje zoeken. En ter ere van de 35ste run kreeg iedereen een T-shirt met mooie bedrukking. Na te kunnen genieten van een heerlijk ontbijt dat bestond uit roereieren en spek, zochten de motorrijders of autochauffeurs hun partner(s) op waarmee ze de dag zouden doorbrengen. Na de eerste kennismaking of het blije weerzien reden ze naar het dorp van Eindhout om daar allemaal samen te vertrekken. Het was een geluk dat de Zonnerun hier kon vertrekken, want er waren al een hele tijd werken aan de gang in het dorp en 2 dagen voor onze speciale dag waren deze pas klaar. Oef, was dat even spannend zeg. Wanneer iedereen er is, geeft de voorzitter nog een kleine speech en de 35ste Zonnerun is officieel gestart na het doorknippen van het  driekleurige lint door Mireille Colson, gedeputeerde van Antwerpen. Nu kunnen we echt vertrekken begeleid door veel gewuif en vriendelijke gezichten.

Mobirise
Mobirise
Mobirise

Zoals elk jaar Zoefen we richting Bobbejaanland om bij Patty pakjes aan te nemen die gevuld waren met vanalles dat enkel onze PMEH weten.

De weerman voorspelt een zonnige dag en die kregen we ook. Dit was zeker te voelen toen we stopten aan het Sint-Aloysius college in Geel, waar we een stuk fruit en een drankje konden nuttigen. We kregen ook de mogelijkheid om te kijken naar het spektakel met onze reporter, want hij kreeg hulp van een politieagent om zijn schoenen oranje te spuiten. Ook dit jaar had de interviewer zijn best gedaan om er weer fabuleus uit te zien. Mensen zeggen weleens: “ Het geld groeit niet op mijn rug”, maar dit leek niet van toepassing op onze interviewer, want hij droeg een pak dat leek te bestaan uit geldbriefjes. Spijtig genoeg leek het alleen maar zo en kwam er geen geld uit zijn kleding dat hij aan ons kon uitdelen.

Mobirise
Mobirise
Mobirise

Een politieagent geeft een effectief seintje om te vertrekken door even zijn sirene te laten weerklinken en laat daarbij een paar arme zielen een meter in de lucht springen.

Daarmee zijn we op weg om in één trek naar de zaal Christoffelheem te gaan in Oost-Ham om ons buikje te vullen met een middagmaal. Dit is ook verschillend tegenover de vorige jaren. Hiervoor waren er ’s avonds pistolets en werd er ’s middags warm eten voorgeschoteld. Maar dit jaar kregen we tijdens de middag één pistolet met hesp en twee pistolets met kaas en tomatensoep met balletjes. Er wordt voor muziek gezorgd door een zanger van de groep Vloms. Wanneer de zijspannen vertrekken maken ze nog een ronde langs het gebouw en passeren daarbij de auto’s die op een rij naast het gebouw staan geparkeerd. Dit geeft voor de eerste keer alle mensen in de zijspannen en de autopassagiers een kans om naar elkaar te zwaaien.

Mobirise
Mobirise
Mobirise

Nog even langs het Pakawi park en dan naar centrum Klein-Vorst om nog een pakje op te halen. Hierna was er nog een zwaaimoment op de rotonde in Vorst en dan in Veerle, je kan het misschien al wel raden … nog een pakjesmoment. Helaas voor de zijspanrijders en autopassagiers was dit het laatste en begonnen we aan een terugkeer naar Eindhout. Vooraleer aan te komen aan de speeltuin hebben we nog een toertje door Eindhout met veel Tutten (inwoners Eindhout) naast de weg. Bij aankomst werden we begroet door de muziek van de fanfare en Zoef die high-fives uitdeelde aan enthousiaste passagiers. Het bijtje moest de handen even uit de mouwen steken en zelfs helpen met het duwen van een zijspan om de berg op te geraken.

We hadden zelfs iemand die in 4 verschillende voertuigen had vertoefd alvorens de rit ten einde was. Als dat geen Zonnerunsurprise is.

Om de dag af te sluiten kreeg iedereen nog een frietje met stoofvlees en een salade. Een ijsje kon ook zeker niet aan het menu ontbreken! Terwijl de mensen genoten van de maaltijd ging de toneelploeg rond met de lotjes voor de tombola, zoals ze ’s ochtends in het dorp ook al hadden gedaan. Want ja, nog een aanpassing. Voor de tombola was er nu een heel nieuw systeem. Als je nu een lotje kocht, had je altijd prijs! De cadeaus konden nadien opgehaald worden aan de inkomhal van Dennenoord. Hihi Een paar gelukkigen zijn met een zak patatten of ajuinen naar huis gegaan.

Mobirise
Mobirise
Mobirise

Nadat de meeste huiswaarts keerden bleven er nog enkele genieten van het goede avondtemperatuurtje terwijl Den Tuur nog enkele noten de lucht in stuurde.

Ook willen wij de zijspanvrienden van Wuustwezel bedanken voor hun originele aankleding van hun voertuigen en hunzelf. Eentje had zelfs voor verkoeling gezorgd. Hoe dan? Haha, dat ondervind je misschien zelf volgend jaar.

Hoewel het dit jaar toch een beetje anders was dan andere jaren, was dit zeker een geslaagde editie. Bedankt aan iedereen en tot volgend jaar.

Mobirise

Mobirise site software - See it