ZONNERUN DAGBOEK

Dagboek 36ste Zonnerun 1 juli 2023

Na weer een jaar van ongeduldig afwachten is de speciale dag eindelijk aangebroken. Ja, ja, op de eerste zaterdag van juli heeft iedereen zich weer verzameld in Eindhout om een dagje vol plezier mee te maken met de 36ste zonnerun. Vorig jaar startte deze dag uitzonderlijk in Dennenoord . Wat ook nieuw is, zijn de inschrijvingen die zeer vlot verlopen in de showroom van garage Lavrysen.

Dit jaar kunnen we terug genieten van de roereieren met spek in onze geliefde dorpskern in zaal De Lambeir. Tijdens het ontbijt kunnen we samen nog eens herinneringen ophalen van de vorige zonnerun met de film die dan werd gespeeld op groot scherm . En onze interviewer is ook dit jaar weer van de partij en niemand zijn kostuum kan tippen aan dat van de vrolijke verslaggever. Hij heeft weeral alles uit de kast gehaald en komt aan in kostuum met gouden blaadjes van ongekende origine.

Het weer liet dan wel de wensen over door de regen, de sfeer zat zoals elk jaar wel goed. Met veel gezwaai vertrekt het grote gezelschap om half tien vanuit Eindhout. De eerste heel korte stop voor pakjes was zoals elk jaar bij café de Nete dicht bij het grote pretpark. De volgende stop is rond 11 uur wanneer de colonne aankomt in de Europese school en begroet worden door een high five van Zoef. Iedereen kan hier even zijn benen strekken en een appeltje en drankje nuttigen. Na deze korte pauze rijden we weer verder.

’s Middags komen we aan bij de Bemdhal in Arendonk voor het middagmaal en het lijkt wel of de interviewer onderweg is gestopt bij het kapsalon, want zijn kapsel ziet er opvallend anders uit. Misschien hoopt hij wel een zangcarrière te kunnen beginnen bij Guns ’N Roses. Want het kapsel is al in orde, nu nog het zingen. Tijdens het middagmaal is het gelukkig niet de interviewer die voor de muziek zorgde, maar de groep Sink. Ze creëren leuke sfeer terwijl de zonnerun-deelnemers hun stoofvlees met frietjes opeten. Na de lekkere maaltijd zijn er wel een paar die met veel enthousiasme de dansvloer betreden. Nadat we even moeten wachten door de gietende regen, zijn we weer onderweg naar onze volgende stop.

Dat is het tweede pakjesmoment in Tessenderlo en ook meteen het laatste. In tegenstelling tot de andere jaren zijn er nu twee pakjesmomenten in plaats van drie. Maar je weet wat ze zeggen less is more. Het tweede pakje was toch nog goed gevuld.

Als we dan om 16:45 in Eindhout toekomen worden we vrolijk onthaald door de fanfare die speelt en de mensen die ondanks het miezerweer toch zijn komen kijken. Nadat de passagiers en chauffeurs zijn afgestapt en alle bedankjes zijn gegeven, gaat iedereen terug naar de zaal van de Lambeir voor pistolets. In de zaal is ook de tombolastand, want net als vorig was er een altijd-prijs-tombola. Er was in de ochtend en in de avond rondgegaan met lotjes.

Zozo,weeral een geslaagde rondrit

Mobirise

Start a website - Get more